Om bogen | Skabeloner | Tjekkort | Vokaltrappen | Kontakt/Bestilling | Andet
 
  Ny bog fra forfatteren  
 

Margit Gade har også udgivet bogen "Dansk med IT". Bogen henvender sig til lærere, der gerne vil arbejde med IT på en inkluderende og kvalificerende måde i undervisningen. Bogen giver eksempler på mundtligt arbejde, læsning og skriftlighed og anvender skabeloner som et gennemgående læringsprincip.

Læs mere her.
Købe bogen her.


 
  Anmeldelse  
 

Kompensatorisk it – it-hjælpemidler i undervisningen er blevet anmeldt i Folkeskolen, som bl.a. skrev:
” … Bogen medvirker ved på letforståeligt dansk og med mange illustrationer at fortælle lærere og forældre om mulighederne, og hvordan de kan bruges. Det er gjort rigtig godt …”

 

 
     
     
 

 

 
     
     
 

 

 
     
 
Sådan bruges hjemmesidens materiale

Fra hjemmesiden kan man downloade de skriveskabeloner og tjekkort, som omtales i den tilhørende bog Kompensatorisk it – it-hjælpemidler i undervisningen.

Alle skabeloner og tjekkort er lavet som Word-dokumenter (et enkelt som PowerPoint), hvilket er ensbetydende med, at man skal have Word (eller PowerPoint) installeret på sin computer for at kunne arbejde med materialet.
Tjekkortene, indeholder huskepunkter til fx genretræk eller til strategiernes kendetegn, og har til hensigt at støtte eleverne, når de skal frigøre sig fra skabelonerne.
Materialet kan bruges som det er, men det vil ofte være hensigtsmæssigt at tilpasse det til elevens færdigheder og niveau, fx ændre på skriftstørrelse eller tilføje/fjerne nogle af punkterne.

Når skabelonen er gemt på computeren er det muligt at foretage ændringer og tilpasse skabelonen til den enkelte elev.
Skal skabelonen lægges ud på skolens netværk eller på en enkelt computer, kan det være en god ide at gemme skabelonen som dokumentskabelon, så eleverne altid kan åbne skabelonen i sin oprindelige form og dermed kan anvende den flere gange.

 

 

 

  
 
 


Alinea - Vognmagergade 11 - 1148 København K - Tlf. 33 69 46 66 - E-mail: [email protected]